E-COMMERCE IN HET MBO

 

 

Wij leiden de E-commerce specialisten van morgen op!

Onze visie op leren

Onze lesmethodes zijn zodanig geschreven dat studenten op een praktische manier kennis maken met het e-commerce vakgebied.

Door waardevolle opdrachten worden studenten stapsgewijs eigenaar van hun eigen ontwikkeling en opgeleid tot
e-commerce specialist.

Onderwerpen

k

Blogartikelen schrijven

Studenten leren hoe zij goede blogartikelen kunnen schrijven voor hun geselecteerde doelgroep. 

Zoekmachine strategie

Hoger in de zoekmachines, niet vanuit de theorie maar vanuit de praktijk. Inzichtelijk maken van de eindeloze online mogelijkheden.

g

Voor alle mbo-studenten

Als je nou een kapperszaak, gamestudio, groothandel of winkel wilt beginnen. Tegenwoordig moet iedereen online zichtbaar zijn. 

Content bouwen

Krachtige afbeeldingen, video’s en podcasts plaatsen op je website om bezoekers te overtuigen van jouw boodschap of product.

Analyseren

Zoeken, vinden en oplossen. Het begrijpen van (big) data is ontzettend waardevol om je website altijd weer te verbeteren.

Voor een keuzedeel

Ons onderwijsmateriaal is geschreven op basis van een aantal keuzedelen! Twee vliegen in één klap!

de kracht van E-commerce in het mbo

Aantal studenten

Scholen waarmee wij samenwerken

Waardering van studenten en docenten

Aantal lesmodules

Van Praktijk naar Theorie

Geen lange theorielessen maar vooral doen! Samen met de docent gaat de student vroegtijdig beginnen met het bouwen van zijn eigen WordPress website.

Aanvullend krijgt de student gedurende de methode steeds meer nieuwe tools aangereikt die hij op een praktische manier kan toepassen op zijn eigen website.

De autonomie tijdens de lessen verhoogt de motivatie van studenten. Zij vinden het leuk om iets te mogen maken waarin ze alle bewegingsvrijheid hebben.

Geschreven door een hybride docent

Ons lesmateriaal is geschreven door Mathijs de Jong. Een mbo-docent die meer dan vier jaar ervaring heeft binnen de handel- en commerciële opleidingen van de ROC Friese Poort.

Daarnaast heeft hij een achtergrond als IT-consultant gespecialiseerd in online marketing en het bouwen van websites. De combinatie van beide werelden zorgt ervoor dat de hedendaagse praktijk is vertaald naar bruikbaar mbo-materiaal.

Keuzedelen

We proberen ons lesmateriaal zoveel als mogelijk te koppelen aan een keuzedeel. Studenten ontvangen bij afronding van de methodes E-commerce leerjaar 2, Keuzedeel E-commerce en Online marketing een erkend keuzedeel certificaat.

Hierdoor zijn studenten opgeleid volgens vastgestelde examens en eindtermen die van grote waarde zijn voor het werkveld.

Aanbevelingen

Wij zijn ontzettend blij met het materiaal van E-commerce in het MBO. De praktische insteek van de lesmodule zorgt ervoor dat onze studenten met plezier een eigen website bouwen!

Jan-Willem ten Hove
 opleidingsmanager commercieel @ ROC Friese Poort

Wij leiden uw studenten op als beginnend E-commerce specialist!